Circuit Training

Wat is Circuit Training?
Tijdens een circuittraining doorloop je doorgaans een fullbodyschema, waarbij je meerdere oefeningen voor het hele lichaam achter elkaar uitvoert. Ook werk je aan de conditie, omdat je aan het einde van elke oefening (bijna) geen rust inlast. De rust die je tussen de oefeningen krijgt, is alleen van het lopen naar de volgende oefening en dit gebeurt alsnog in een flink tempo. Circuittraining heeft dus als doel om de kracht en het uithoudingsvermogen te vergroten.

Voor wie is Circuit Trainig:
Het is in principe geschikt voor iedereen die geen specifieke doelen heeft op cardiovasculair gebied of krachtgebied en in minimale tijd een effectieve work-out wil krijgen. Natuurlijk is circuittraining ook een welkome aanvulling op de standaardtraining van een kracht- of duursporter.

Voordelen Circuit Training:

  • Circuittrainen is niet geschikt voor mensen die als doel hebben om hun (maximale) kracht te verhogen. Voor het verhogen van je (maximale) kracht is het beter om meer rust te nemen tussen de sets.
  • Het is niet geschikt voor gevorderden die als doel hebben om veel spiermassa aan te komen. Voor beginners is het een prima middel om spiermassa mee op te bouwen, maar voor sporters die al een langere tijd aan krachttraining doen heeft het lichaam een zwaardere trainingsprikkel nodig om te groeien.
  • Sporters die specifiek hun uithoudingsvermogen willen vergroten, kunnen beter cardio gaan doen door bijvoorbeeld te gaan hardlopen.