Tijdens pilates doen we vooral veel grondoefeningen, maar ook oefeningen op de fysiobal, oefeningen met gewichten of dynabands
Pilates is corestability en ketentraining.

Spierketens lopen gekruist door het lichaam en verbinden de armspieren met de beenspieren via je romp. Bij ketentraining zullen de zwakkere spieren harder moeten werken dan de sterkere spieren. Door te werken met spierketens train je je zwakste schakel en train je het lichaam ook vooral voor ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen). Misschien wel het belangrijkste doel van elke training!!
Door te zorgen voor zoveel mogelijk aanspanning van diepliggende spieren in de romp en met name de onderrug, zorgen we tijdens de pilates ook voor corestability.

Door op deze manier te trainen verbeter je het feedforward systeem...Dit betekent dat het lichaam actief reageert VOORDAT je gaat bewegen.
Het lichaam is meer alert en activeert de spieren die nodig zijn om de beweging goed uit te voeren zonder daar klachten aan over te houden.
Bij mensen met lage rugklachten blijkt het feedforward systeem vertraagd te werken, een goede reden om pilates te gaan doen dus!!
Verkeerde houding? Rugklachten? Kom naar pilates!

Voor deze lessen zijn geen schoenen nodig.